понедељак, 7. новембар 2011.

Caki, Caki, Cale, kupi mi sandale!



Ženska opsesija cipelama je neobjašnjiva i nemerljivo velika. Možda se vodimo time da “cipela glavu čuva“, iako se današnje cipele ne nose na glavi. Ukoliko nisi Lady G. Možda je to naša opsesija veličinom štikle, ekvivalentno veličini “ponosa“ kod muškaraca, pa jedna drugoj skrešemo u brk, pardon, usne “ Ajde da je merimo!!!“. Ne prođe ni dan da se ne divimo štiklicama, cipelicama, čizmicama i svim ostalim deminutivima ženske obuće. “Jao, kako su ti dobre štikle, gde si ih kupila?“ osoba broj jedan. “Jao, pa hvala (blush). Znaš, kupio mi ih je Vlada, mislim, onaj je platio, a ja sam birala.“, smešak zvani “šestica“ osobe broj dva.
Nedavno sam zaključila da ako imaš poseban orman samo za cipele i vrbovali su te za slikanje, imaš pet minuta da izvedeš sledeću akciju. Čitaj pažljivo! Pod jedan-uzmi apsolutno sve, ali sve cipele koje imaš u tom ormanu. Ukoliko nemaš taj cenjeni orman, idemo na turneju zvanu “Pokupi svu moguću obuću kod drugarica po modi“. Kad si sve lepo skupila idemo na korak dva- razbacaj sve te divne primerke  po krevetu, kao kad bacaš komade odeće u frci “Nemam šta da obučem!“. Jesi? E, sad, korak tri- sačekaj da dođe fotograf i baci se u taj krevet od štikli, nabaci happy face i zagrli štiklicu ti najdražu. Ih, kako će žene da ti zavide, nemaš pojma.
Da li ja to ovde, sada i odmah prozivam žene sa puno štikli, zavidnica jedna neopisiva? Hell no. Samo ukazujem na mogući problem sa preterivanjem. Čist primer- devojka koja kupuje male patike u radnji. “Ćao, Suzi! Da li si ti to dobila bebu, a ja ne znam za to? Šalim se. Ideš na babine kod nekog?”. Nema nikakvih babina, ustvari, Suzi ima višak prostora u cipelarnik-ormanu, ali ne toliki da kupi novi par cipela, već taman toliki da stanu male dečije patike i to sa potpeticom! Ostaje mi samo da je pitam da li je u međuvremenu postala sajentologinja i blisko je povezana sa g. i gđom Kruz, koji vole stvarčice poput “vanzemaljski oblici života” ili “dečije cipelice na štiklicu”.
Kada biste zavirili u moj cipelarnik, verujem da biste pronašli Skituljka i Devetara Cokulića, pored Piruete i Aldica. Posle petočasovnog stajanja u štiklama u noćnom provodu, svaka žena će vam reći da  nema lepšeg osećaja nego kad skineš obuću i bosa staneš na pod, pa sledećeg dana obuješ patike. Patike su kao ozbiljna veza posle kres-šema u štiklama. Poznajem žene koje ne bi mogle nikud bez štikli, verujem da i spavaju sa njima ili ih izlože u dnevnoj sobi, kako bi im se sve vreme divile. Neosporno je da se uživa u njima, žensko telo se izduži, dobije onaj seksi odsjaj. I dan-danas se naučnici spore oko toga da li visina štikli utiče loše na kičmu ili ne. Dok oni to rade, svakog minuta se u svetu proda po jedan par štikli.
Umereno ili neumereno- pitanje je sad? Dok god ne kupujete dečije patike da vam popunjavaju prostor ili dok god one ne predstavljaju Mr.Smitha vašoj Mrs. Smith, sve je savršeno štiklastično. Onog dana kad počnete da ih pronalazite u toaletu ili kupujete manji broj, koji vam stoji kao THE cipelica Pepeljuginoj sestri, situacija je ozbiljna. Ništa strašno, opsesija se rešava rasprodajom u dvorištu ili jednostavnim poklanjanjem drugaricama. Jedno je sigurno, žena nikad neće izgledati bolje i zavodljivije, a time i sa većim samopouzdanjem nego u par dobrih štikli od 12 cm. Ali, bez preterivanja molim!
Kako reče draga Nensi Sinatra (Nancy Sinatra) “This shoes are made for walking” i mi žene joj apsolutno verujemo.

1 коментар:

  1. Od muža sam se razdvojila prije tri godine. Među nama nije bilo komunikacije. Obitelji i prijatelji su me savjetovali da zaboravim na brak i da nastavim dalje u životu. Nisam se htjela udati za nekog drugog jer duboko u sebi još uvijek volim svog muža. Toliko sam patila od boli i zbunjenosti da sam na internetu pročitala preporuku o tome kako je dr. Alaba ponovno spojio razoreni brak uz pomoć svojih duhovnih moći. Neprestano sam čitala toliko svjedočanstava o tome kako je pomogao stati na kraj razvodu i vratiti bivše voljene ljude i moja vjera se obnovila. Trebala bih odmah kontaktirati dr. Alabu nekoliko minuta kasnije, on mi je odgovorio i dao upute što da radim, nakon što sam dva dana nakon rituala ispunila traženi uvjet, čarolija mi je promijenila život oko mog muža da me više od toga ne kontaktira. Dvije godine su me zvale usred noći plačući i ispričavajući se da je to djelo demona, pa se i dalje čudim ovom čudu pa mu opraštam. Sada je moj brak sada u ravnoteži. Ritual dr. Alabe je dobro funkcionirao i brak jači nego prije, i ništa nas više ne može razdvojiti. Posjetio sam toliko stranica da sam tražio pomoć, bilo je beznadno dok se nisam povezao s dr. Alabom, pravim čovjekom koji mi je pomogao da oporavim svoj razoreni brak ako imaš sličan problem u braku, želiš da te muž ili žena vole opet. , Imate nekoga koga volite i želite da vas on ili ona voli zauzvrat, imate izazov u svom životu, predložak čarolije dr. Alabe je rješenje i odgovor na vaš problem, whatsapp/viber s njegovim telefonskim brojem: +1(425) 477-2744, Kontaktirajte ga već danas slanjem e-pošte na dralaba3000@gmail.com Ne dopustite da vam netko oduzme supružnika.

    ОдговориИзбриши